BAM Graduate Programme | Studievereniging KOers

Building the present, creating the future

Onze maatschappij verandert voortdurend, en de bebouwde omgeving beweegt daarin mee. Met internet of things, data en virtual reality kan slim worden ingespeeld op, bijvoorbeeld, woonbehoeften. En wat is het effect van zelfrijdende auto’s op de infrastructuur van de nabije toekomst? Daarnaast heeft de enorme vlucht die de technologie de afgelopen jaren nam, innovaties voortgebracht die uitstekend toepasbaar zijn in het bouwproces: robotisering, 3D-printers, drones.  Nieuwe contractvormen vragen om een meer klantgerichte aanpak waarbij de eindgebruiker en de omgeving het uitgangspunt vormen. Ontwikkelingen in de circular economy motiveren om voor elke vraag een duurzame oplossing te bieden. Denken in mogelijkheden brengt onze samenleving verder. BAM heeft de ambitie voorop te lopen bij deze vernieuwingen. Jij ook?

“Trainees bring the future into our business; we better take care of them from the start!” – Wouter Remmelts, Managing Director BAM International

Voeten in de klei tot strak in het pak

Het BAM Graduate Programme biedt jou de kans om gedurende twee jaar ieder half jaar een andere functie uit te oefenen. Welke vier functies dat zijn bepaal jíj. Als trainee kun je aan de slag binnen iedere werkmaatschappij en afdeling binnen BAM, en wissel je operationele en strategische opdrachten af. Zo werk je het ene half jaar mee aan een gaaf project en denk je het volgende half jaar mee op het hoofdkantoor over de implementatie van een nieuwe strategie. En wil je graag naar het buitenland? Ook dat is mogelijk! Zowel binnen Europa als aan de andere kant van de wereld werkt BAM aan indrukwekkende projecten. Tijdens het BAM Graduate Programme leer je dus niet alleen de organisatie goed kennen, maar ook jouw eigen ambities en voorkeuren.

De werkvelden waarin je als trainee aan de slag kan zijn onder meer:

  • Werkvoorbereiding en uitvoering
  • Consultancy en engineering
  • Onderhoud en exploitatie
  • Projectontwikkeling en –financiering
  • Procesmanagement
  • Inkoop
  • Tenderstrategie
  • Duurzaamheid en innovatie
  • Marketing en sales
  • Strategie-implementatie en business development

Ontdek waar jouw talenten liggen

Gedurende het BAM Graduate Programme word je begeleid door een mentor, een ervaren directeur of lid van het managementteam, die jou uitdaagt om je grenzen te verleggen en het beste uit jezelf te halen. Ook krijg je begeleiding van de Young Talent Manager en word je gekoppeld aan een andere trainee. Je stelt een persoonlijk jaarplan op met resultaatafspraken en leerdoelen, en krijgt een opleidingsbudget waarmee je zelf relevante cursussen kan volgen bij ons eigen opleidingsinstituut, de BAM Business School. Daarnaast neem je deel aan intervisiebijeenkomsten, een traineeweekend, terugkomdagen met oud-trainees en werk je samen ieder jaar intensief aan een actuele business case.

Vergroot je netwerk met Young BAM

Young BAM is de jongerenorganisatie van Koninklijke BAM Groep. Zij organiseren gedurende het hele jaar verschillende activiteiten voor alle jonge medewerkers binnen BAM. Denk hierbij aan projectbezoeken, workshops, excursies, symposia, de nieuwjaarsborrel en een internationale studiereis. Young BAM is daarom de ideale manier om de organisatie beter te leren kennen, ervaringen te delen en in contact te komen met andere leuke collega’s!

De selectieprocedure

Ben jij enthousiast geworden? Lees hier meer over de selectieprocedure, of stuur ons direct jouw CV en motivatiebrief via de sollicitatiebutton. Je kunt het hele jaar door solliciteren en starten in het BAM Graduate Programme.

http://www.bam.com/nl/werken-bij-bam/startersmogelijkheden/traineeship