Excursie Utrecht Centraal – RoyalHaskoningDHV | Studievereniging KOers

Excursie Utrecht Centraal – RoyalHaskoningDHV

Sinds 2013 wordt er veel gebouwd rondom het Centraal Station Utrecht. Royal HaskoningDHV is bij twee van deze projecten betrokken, dit zijn de Fietsenstallen/Stationsplein-Oost (SPO) en het Noordgebouw

Fietsenstalling - Gemeente Utrecht is dit jaar begonnen met de bouw van een megafietsenstalling onder het Stationsplein Oost. Hierin zal plek zijn voor maar liefst 12.500 fietsen. Waar de stalling van buiten ver verborgen lijkt te zijn onder het plein, schittert het gebouw van binnenuit als een ware fietstempel. Dankzij de integrale aanpak draagt het constructieve ontwerp bij aan de strakke uitstraling van de stalling.

Noordgebouw - Het Noordgebouw wordt vanaf 2018 dé plek waar wonen, werken, ontmoeten, kennisdelen en netwerken samenkomen. Het Noordgebouw sluit aan bij de gedachte van een ‘Urban Hub’. Ontmoeten, kennisdelen en netwerken op het grootste openbaar vervoer knooppunt van Nederland staan hierin centraal. Het concept past bij de toenemende behoefte om vernieuwend te werken én te wonen. Met ‘U24 – the Third Place’ zorgt het Noordgebouw voor de verbinding tussen privé en werk, en voor een ontmoetingsplek voor de nieuwe generatie kenniswerkers.

Op 2 juni zullen we bij Royal HaskoningDHV en deze projecten langs gaan om meer te weten te komen over het constructieve ontwerp van deze projecten.

De definitieve planning van de excursie zal later bekend worden gemaakt.

Bookings