Opvouwbare kano wint innovatieprijs! | Studievereniging KOers

Opvouwbare kano wint innovatieprijs!

Afgelopen weekend heeft de opvouwbare kano tijdens de BetonKanoRace in Almelo de innovatieprijs gewonnen! De BetonKanoRace commissie van KOers, bestaande uit Patrick Marinus, Irene Scheperboer, Marijn Bruurs, Lenne van Schie en Michiel Donners zijn het afgelopen collegejaar druk bezig geweest om deze kano te ontwerpen en te maken.  Met behulp van Flexproof werden vier platen van 1 vierkante meter aan elkaar gemaakt. Deze kit zorgt ervoor dat het beton 180 graden kan draaien en dus opvouwbaar wordt.

Tijdens het weekend van 30 mei tot 1 juni in Almelo, waar KOers met 17 studenten meedeed, is de kano te water gebracht en gevaren tijdens de 100 meter vrouwen. Ondanks dat er geen andere prijzen gewonnen zijn, waren we supertrots dat deze kano bleef drijven en de 100 meter heeft gevaren.

Klik hier voor het filmpje van de kano.