• Wat is KOers?
 • Geschiedenis
 • Lidmaatschap
 • Huidig Bestuur
 • Oude Besturen
 • Commissies
 • Lustrum VIII
 • Lustrum VII
 • Lustrum VI

Wat is KOers?

KOers is de studievereniging voor studenten Constructief Ontwerpen van de TU/e. Op dit moment heeft KOers ongeveer 250 leden.

Het hoofddoel van KOers is een aanvulling geven op het onderwijs en het contact leggen tussen studenten en het bedrijfsleven. Dit wordt onder meer mogelijk gemaakt door het regelmatig organiseren van excursies, lezingen, workshops en een studiereis. Met deze activiteiten wordt een link gelegd tussen de theoretische opleiding en de praktijk.

De onderwijscommissie van KOers houdt de vakken en projecten van de masterrichting Constructief Ontwerpen nauw in de gaten, waarbij door middel van discussiegroepen tussen student en docent evaluaties plaatsvinden.

Daarnaast geeft de vereniging elk jaar minimaal 3 keer een blad uit: de KOersief. Hierin vind je bijvoorbeeld leerzame artikelen over de praktijk, komen afstudeerders aan het woord en kun je verslagen van activiteiten teruglezen.

Naast de educatieve activiteiten houdt KOers het verenigingsleven in stand door het organiseren van bijvoorbeeld borrels, BBQ’s en KOers-feesten. Daarnaast is onder meer de betonkanorace een van de uitgesproken activiteiten om de naam van de vereniging hoog te houden!

Geschiedenis

KOers is een gezellige vereniging die al een hele geschiedenis heeft. KOers bestaat sinds 21 december 1978.

De officiële geboorte van KOers vindt plaats op 21 december 1978. Op die dag gaan Reni van Vliet en Huub Heijgele naar de notaris om een akte van oprichting te verkrijgen. In deze akte wordt het doel van de vereniging nader toegelicht: “De vereniging stelt zich ten doel het behartigen van de belangen van de studenten binnen de afstudeerrichting Konstruktief Ontwerpen”. Hoewel vanaf deze datum KOers officieel bestaat, is er de 3 jaar daaraan voorafgaand hard gewerkt om dit mogelijk te maken.

1975 – 1986: Al in 1975 vindt de eerste studiereis plaats, de bestemming is Engeland, om de maand worden er pauzefilms gedraaid en er vindt maandelijks een borrel plaats. In januari 1978 komt de eerste KOersief uit. De KOersief bestond toen uit een drietal A4?tjes, waarin duidelijk gemaakt werd wat de plannen van KOers zijn. In 1982 ontstaat het initiatief om lunchlezingen te gaan verzorgen. Ook verschijnt in mei van dit jaar de tweede editie van de KOersief. Besloten werd om het blad vanaf dat moment structureel te laten uitkomen. Er wordt een redactie gevormd en vanaf dan verschijnt de KOersief 3 a 4 maal per jaar. In 1985 wordt de studievereniging Bouwkunde opgericht. Vanaf dit moment is KOers niet meer een onafhankelijke studievereniging, maar wordt een sectie van deze overkoepelende vereniging. Ook al ligt KOers nu onder de vleugels van de nieuwe vereniging, betekent dit niet dat de activiteit minder worden. In 1985 vindt er bijvoorbeeld een excursie plaats naar Oostenrijk en Italië. Ook krijgen de studenten de gelegenheid zich via KOers te abonneren op de Cement en Bouwen met Staal.

Jan Siebelink: In 1987 neemt de heer Jan Siebelink afscheid van de vakgroep. Jan Siebelink was een van de meest opvallende en actieve KOersleden. Dit is de reden dat de lunchhoek in het hoofdgebouw vanaf dat moment de naam Jan Siebelinkhoek draagt. Bovendien wordt Jan Siebelink 11 jaar later benoemd tot erelid uit dank voor alles wat hij voor KOers betekend heeft. Naast de gebruikelijke activiteiten in 1990 is de Batavierenrace wel het hoogtepunt van dit jaar. Door de deelnemende studenten en vakgroepmedewerkers wordt vanaf februari een intensief trainingsprogramma gevolgd, waarna in april tijdens de wedstrijd een mooie 221e plaats behaald wordt. In 1991, terwijl de vereniging ongeveer 25 leden telt, wordt er deelgenomen aan de Betonkanorace. KOers is in Gent vertegenwoordigd met een aantal zelfgemaakte kano?s en valt zelfs in de prijzen. In het studiejaar ?96/?97 is er binnen KOers veel gedaan om actief leden te werven. Onder andere wordt er in juni 1996 een KOersbarbecue georganiseerd ter afsluiting van het collegejaar. In dit jaar zijn ook in gigantische letters KOers op de gevel van het hoofdgebouw geplakt. De aangepakte strategie werpt zijn vruchten af: het ledenaantal groeit flink. In 1997 bestaat de vereniging uit 66 studentleden, 11 tientjesleden en 48 fondsleden. In 1998 wordt naast Jan Siebelink ook Muriel Alblas tot erelid gekroond. Als secretaresse van de vakgroep stond ze altijd klaar voor de vereniging.

2002-2003: Aan het begin van het collegejaar 2002 ? 2003 verhuist de faculteit bouwkunde naar een nieuw gebouw: Vertigo. KOers moet dan het oude vertrouwde hok in het hoofdgebouw verlaten. Binnen enkele weken is er niets meer van het hok te herkennen waar KOers de hele tijd heeft gewoond. Maar KOers krijgt een nieuwe plaats in het nieuwe gebouw. Jammer is dat de studenten niet meer dicht bij de docenten zitten, namelijk op vloer 5 terwijl de docenten op vloer 9 zitten.

2010-2011: Dit jaar is het wederom tijd voor een verhuizing. Dit maal naar een andere plek binnen het inmiddels vertrouwde Vertigo. Het bestuur van de vereniging moet op een andere plaats op vloer 5 plaats nemen en zit niet langer direct bij haar leden. Gelukkig komen studenten nog vaak in de nieuwe bestuurshoek langs, mede dankzij de koffie en thee.
2010-2011 is ook het jaar van de BetonKanoRace in Eindhoven. KOers heeft na 13 jaar weer de eer dit internationale evenement te organiseren. Na een stroeve start komt de organisatie uiteindelijk goed op gang en wordt een geweldig evenement neer gezet!

2015-2016:
Opnieuw moet de KOershoek weer worden verhuisd binnen Vertigo. Dit keer naar de voormalige printhoek op vloer 2. De voormalige locatie op vloer 5 is nog steeds in gebruik bij KOers leden die op dit moment bezig zijn met afstuderen.

2017-2018:
KOers is dit jaar opnieuw gevraagd de Beton Kano Race te organiseren in mei 2018. Deze  keer werd het evenement gehouden op het E3-strand in Eersel. Met een record aantal deelnemers afkomstig uit Nederland, Duitsland en zelfs Polen was ook deze editie een groot succes!

Lidmaatschap

Het lidmaatschap is gratis voor alle Bachelor-studenten en alle Master-studenten met de richting Structural Design.

Er bestaan bij KOers drie verschillende lidmaatschappen:

Studentlid (GRATIS)

Voor studenten is er een studentlidmaatschap. Alle Bachelor-studenten en alle Master-studenten met de richting Structural Design kunnen gratis lid worden van KOers. Voor Master-studenten met een andere richting kost het lidmaatschap €3,- per jaar.

Club van vijf (€ 5,00 / jaar) Voor net afgestudeerden is er een club-van-vijflidmaatschap. De afgestudeerden kunnen als niet studenten voor één jaar tegen een gereduceerd bedrag van €5,- per jaar lid worden van KOers.

Fondsleden (€ 20,00 / jaar) Voor oudere afgestudeerden en/of mensen die KOers een warm hart toedragen is er fondsledenlidmaatschap. Deze mensen kunnen als niet studenten voor een bedrag van €20,- per jaar lid worden van KOers.

Huidig Bestuur (49e bestuur)

Huidig Bestuur: vlnr. Tim Schellekens, Lars Hogenboom, Willem Bouwsema, Dominique van der Weijden

Willem Bouwsema – Voorzitter

Beste KOersleden,

Mijn naam is Willem Bouwsema en ik ben 25 jaar oud. Ik kom uit Holwierde, een klein dorpje in het noorden van Groningen. Mijn middelbareschooltijd heb ik doorgebracht op het Fivelcollege te Delfzijl. Hier heb ik mijn VWO diploma gehaald om vervolgens toch te beginnen aan de Hanzehogeschool in Groningen. De eerste twee jaren van mijn hogeschool carrière heb ik besteed aan architectuur, dit bleek mij echter toch niet te liggen, mede door een half jaar stage bij een aannemer. Daarop ben ik in mijn derde jaar overgegaan naar constructief ontwerpen. Hierdoor heb ik nog een jaartje vertraging opgelopen maar heb het wel goed genoeg en met genoeg plezier afgerond om er voor te kiezen toch nog een master te gaan doen in Eindhoven.

In 2016 ben ik vervolgens begonnen aan mijn pre-master Structural Design aan de Technische Universiteit Eindhoven. Hier ben ik vervolgens al snel betrokken geraakt bij KOers, dit in eerste instantie door de gezellige KOersKOffietijd op woensdagmiddag. Gedurende dit jaar heb ik nog in de commissie gezeten van de buitenlandse studiereis, die helaas niet door is gegaan, en ben nog mee geweest met de BetonKanoRace naar Keulen. Dit beviel wel zo goed dat ik het eerste jaar van mijn master direct aangeschoven ben bij de BetonKanoRace commissie. Richting het eind van het jaar ben ik ook nog weer betrokken geraakt bij de buitenlandse studiereis naar Japan, echter was dit pas in een later stadium.

Naast mijn bestuursjaar ben ik van plan om mijn resterende punten te halen en me voor te bereiden op afstuderen, waar ik het volgende studiejaar mee wil starten.

Persoonlijk kan ik zeggen dat mijn ervaring met KOers de afgelopen twee jaar mijn studietijd in Eindhoven behoorlijk heeft verbeterd. Dit is dan ook één van de redenen waarom ik ervoor heb gekozen om het komend jaar bestuur te gaan doen. Graag wil ik er samen met mijn medebestuursleden voor gaan zorgen dat de huidige KOersleden en de nieuwe aanwas net zo’n plezierige ervaring krijgen als dat ik het zelf ervaren heb en ik hoop dan ook zeker dat wij hier in zullen slagen.

 

Dominique van der Weijden – Penningmeester en Secretaris

Lieve KOers KAnjers,

Ik ben Dominique van der Weijden en ben 22 jaar oud. Ik ben opgegroeid in IJsselstein een stadje onder Utrecht. Na zes jaar op het Cals College Nieuwegein gezeten te hebben had ik mijn VWO-diploma in de pocket. Hier heb ik NG en NT gedaan en daarnaast heb ik altijd met veel plezier de decors van onze schoolmusical gebouwd. Op dit moment woon ik nog altijd in IJsselstein, vlakbij Utrecht m’n stattie, en kom ik elke dag op en neer in m’n KOers blauwe autootje.

Ik heb vrij lang niet geweten wat ik wilde studeren, mijn enige eisen waren iets technisch en heel misschien een mix met wat creatiefs erbij. Dan blijven er vrij veel studies over kan ik je vertellen. Tot aan het einde van de zomer wist ik niet wat ik wilde studeren en of ik überhaupt een studie zou gaan doen. Toen de achterbuurman met het idee van Bouwkunde kwam ben ik snel gaan googelen. De beschrijving op de website van de TU/e klonk erg leuk en heb me vrijdag gelijk ingeschreven. Toen ging het allemaal vrij snel want op die maandag begon de intro al. Vanaf het begin was ik gelijk al enthousiast en overtuigt dat ik een goede keuze had gemaakt. Al wist ik op dag 1 al wel dat het de constructie richting zou worden, mijn creatieve ontwerp vermogens bleven steken bij blokjes. Ik heb net mijn Bachelor diploma gehaald en ga in september beginnen aan mijn master Structural Design.

Ik kwam met KOers in aanraking omdat ik tijdens een etentje betonnen kano’s erg leuk en uitdagend vond klinken (en ook wel een beetje dacht die zijn gek, dat werkt toch niet).Ik heb toen in een opwelling heb besloten om mee te doen, wat zeer zeker een goede keuze was. En als je eenmaal aan zo’n commissie bent begonnen, is het net als een soort virus wat je te pakken heeft gekregen; je komt er niet vanaf en wilt meer. Dus het volgende plan; een bestuursjaar.

Naast mijn studie werk ik 2 dagen per week bij Bartels Ingenieursbureau als constructeur. Ik werk hier sinds februari, ik vind het leuk om te zien hoe veel je eigenlijk al kan, en dat met maar 2,5 jaar studie. Daarnaast leer ik elke dag dat ik werk nog zo ontzettend veel bij en kan ik dit goed in m’n vakken toepassen.

Tim Schellekens – Commissaris Public Relations en Secretaris

Beste KOersleden,

Mijn naam is Tim Schellekens. Ik ben 25 jaar oud, geboren in ’s-Hertogenbosch en opgegroeid in het mooie dorpje Liempde. Op het Jacob Roelandslyceum in Boxtel heb ik mijn opleiding VWO met het profiel N&T afgerond. Hierna had ik nog geen idee wat ik verder wilde gaan doen, behalve dat het ‘iets technisch’ moest zijn. Na veel twijfelen ben ik begonnen met de studie Elektrotechniek op de TU/e wat al na een half jaar geen succes bleek te zijn.  Het overige half jaar heb ik mijzelf verder verdiept in mogelijke interessante en passende studies, waarna ik ben begonnen met de hbo opleiding Civiele Techniek op Avans hogeschool Tilburg. Deze studie beviel me meteen een stuk beter en met name de constructieve richting sprak me erg aan.

In het derde jaar heb ik voor een half jaar fulltime stage gelopen bij adviesbureau Tielemans in Eindhoven. Hierbij heb ik taken uitgevoerd zoals het berekenen van woningen en utiliteitsgebouwen, waardoor ik in aanraking ben gekomen met de bouwkundige tak. Tijdens deze stage kwam ik erachter dat ook de bouwkunde richting mij goed beviel. Aangezien ik nog een constructieve master wilde doen na het afronden van mijn hbo opleiding heb ik dan uiteindelijk gekozen voor de master Structural Design op de TU in Eindhoven.

Vanwege mijn hbo achtergrond heb ik eerst de premaster moeten doorlopen, tijdens deze premaster was ik nog niet erg betrokken bij KOers en heb ik mijzelf vooral op de vakken geconcentreerd. Nadat ik de premaster had afgerond, heb ik meer activiteiten van KOers bijgewoond. Omdat deze erg interessant en gezellig waren heb ik afgelopen jaar besloten deel te nemen aan de Beton Kano Race commissie. In deze leerzame maar vooral ook gezellig en leuke periode, heb ik het KOers virus te pakken gekregen.

Aankomend jaar ga ik afstuderen bij de leerstoel Aluminium Structures, omdat de eerste periode van mijn master voorbij is gevlogen wil ik deze laatste periode optimaal benutten samen met KOers. Ik hoop mijzelf hierbij verder te ontwikkelen en mijn netwerk te verbreden. Ik kijk erg uit naar deze leerzame periode.

Lars Hogenboom – Commissaris Onderwijs en Vice-voorzitter

Beste KOersleden,

Mijn naam is Lars Hogenboom en ik ben 23 jaar oud. Ik ben geboren in de mooiste stad van Nederland, Nijmegen, en opgegroeid in Beuningen. Na het Atheneum, NT/NG-profiel, op het Dominicus College ben ik naar de TU Delft gegaan om daar Civiele Techniek te gaan studeren. Helaas bleken een studentenvereniging, hockeyen op niveau in Beuningen en Civiele Techniek niet te combineren. Ik koos er, in het studiejaar 2014-2015, voor om dichter bij huis te gaan studeren aan de TU in Eindhoven. Vastbesloten om niet bij een studentenvereniging te gaan, kon ik met een uur treinreizen nog wel in Beuningen blijven hockeyen. Uiteindelijk heb ik de afgelopen twee jaar bij Don Quishoot H1 gehockeyd en ben ik hier sinds dit jaar mee gestopt.

Vanaf het eerste jaar in de bachelor Bouwkunde wist ik eigenlijk al welke kant ik ongeveer op wilde. De constructietak trok mij om een hele belangrijke reden. Ik heb het altijd al fijn gevonden om een discussie op basis van ratio te kunnen benaderen. Waar we, ook in de huidige maatschappij, denk aan de zwarte pietendiscussie, ons hoofd vaak verliezen in emoties, is er niks zo veilig als het credo “meten is weten”.

Na de bachelor “nominaal”, op een verloren jaar in Delft na, gehaald te hebben, bleek ook het eerste jaar van de master redelijk voorspoedig te gaan. Ik heb altijd commissies bij CHEOPS gedaan, waaronder de SkyBar!, Chepos en de P-Raad, leek het me vorig jaar leuk om actief lid te worden bij KOers en Cheops achter me te laten. Dit is me goed bevallen, zo goed zelfs dat het me dit jaar een enorm leuke uitdaging leek om verantwoordelijk te worden voor het onderwijs in het KOers bestuur.

 

Oude Besturen

Bestuur 2017-2018 (48e bestuur)

Derk Bos – Voorzitter
Gido Dielemans – Secretaris en Vice-voorzitter
Maisa van Genderen – Penningmeester en Commissaris Activiteiten
Denise Kerindongo – Commissaris Onderwijs en Commissaris Activiteiten
Caroline Koks – Commissaris Public Relations

Bestuur 2016-2017 (47e bestuur)

Lars Croes – Voorzitter
Eline Dolkemade – Secretaris en Commissaris Onderwijs
Lia de Mooij – Penningmeester
Thomas Dam – Commissaris Public Relations en Vice-voorzitter

 Bestuursfoto_KOers_1617

Bestuur 2015-2016 (46e bestuur)

Gosse Slager – Voorzitter
Pierre Hendrikx – Secretaris en Commissaris PR
Wessel Manders – Penningmeester
Lieneke van der Molen – Commissaris Onderwijs

 Bestuursfoto KOers - Robbert de Smet (4) uitsnede

Bestuur 2014-2015 (45e bestuur)

Thijs de Goede – Voorzitter
Sander Montr̩e РSecretaris
Gerben van der Meijde – Penningmeester
Jelle Mensink – Commissaris PR
Niels Hanegraaf – Commissaris Redactie

Miniature bestuur 45

Bestuur 2013-2014 (44e bestuur)

Loes Mulders – Voorzitter
Miranda Kamphuis – Secretaris
Marijn Bruurs – Penningmeester en Commissaris PR

bestuursfoto_koers_2013_2014_06 facebook

Bestuur 2012-2013 (43e bestuur)

Rob Wolfs – Voorzitter
Linda Verschuren – Secretaris
Christiaan den Otter – Penningmeester
Thijs Meijers – Commissaris PR
Iris Rombouts – Commissaris Activiteiten en Onderwijs

Bestuur 2012-2013

Bestuur 2012 (42e bestuur)

Omar Sarfatij – Voorzitter
Tim Donkers – Secretaris
Jeroen Hendriks – Penningmeester en Commissaris PR

bestuur12a

Bestuur 2011 (41e bestuur)

Omar Sarfatij – Voorzitter
Steven Schoenmakers – Secretaris
Jeroen Hendriks – Penningmeester en Commissaris PR

bestuur11a

Bestuur 2010-2011 (40e bestuur)

Steven Schoenmakers – Voorzitter
Emiel Custers – Secretaris
Douwe Stellingwerff – Penningmeester en Commissaris PR
Roel Pluijmen – Commissaris Activiteiten

bestuur1011

Bestuur 2010 (39e bestuur)

Lianne Tas – Voorzitter
Jean-Paul Frencken – Secretaris
Marco Schmeitz – Penningmeester en Commissaris PR
Bastiaan G̦ttgens РCommissaris Redactie
Sean Diederen – Commissaris Activiteiten

bestuur10

 

Bestuur 2009 (38e bestuur)

Lianne Tas – Voorzitter
Koen van Uffelen – Secretaris
Wouter van der Sluis – Penningmeester
Robbert – Commissaris PR

bestuur0910

 

Bestuur 2008-2009 (37e bestuur)

Koen van Uffelen – Voorzitter
Anne-Marie van Welie – Secretaris
Wouter van der Sluis – Penningmeester
Robbert – Commissaris PR
Harm Boel – Commissaris Onderwijs
Marko Jovic – Commissaris Activiteiten
Hamza Chakiri – Commissaris Activiteiten

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Bestuur 2007-2008 (36e bestuur)

Linh Sa L̻ РVoorzitter
Mat̩i Kevenaar РSecretaris
Rianne Luimes – Penningmeester

bestuur0708

 

Bestuur 2006-2007 (35e bestuur)

Ragavan Appiah – Voorzitter + Commissaris Activiteiten
Menno van Dijk – Penningmeester + Secretaris

bestuur0607

 

Bestuur 2005-2006 (34e bestuur)

Maarten Braem – Voorzitter + Secretaris
Jop Courage – Penningmeester
Wil van de Wouw – Secretaris + Commissaris Activiteiten
Bas Wijnbeld – Commissaris Redactie + Commissaris Activiteiten

bestuur0506

Bestuur 2004-2005 (33e bestuur)

Alexander Suma – Voorzitter
Karin de Louw – Secretaris
Dennis Opbroek – Penningmeester
Sigrid Mulders – Commissaris Activiteiten
Alexandro Janga – Commissaris Activiteiten
Geert Brouwers – Commissaris PR
Gertjan Coenen – Commissaris Redactie

bestuur0405

Bestuur 2003-2004 (32e bestuur)

Michaël Fütterer – Voorzitter
Wendy Seijkens – Penningmeester
Frank Huijben -Commissaris Activiteiten

bestuur0304

Bestuur 2002-2003 (31e bestuur)

Linda Schetters – Voorzitter
Manja van de Worp – Secretaris
Dirk Rinze Visser – Penningmeester
Jitze Koops – Commissaris Activiteiten
Dennis Woudenberg – Commissaris Activiteiten
Paul Teeuwen – Commissaris Redactie

bestuur0203

 

Bestuur 2001-2002 (30e bestuur)

Evert Leijendekker – Voorzitter
Annemarie Hoogervorst – Secretaris
Stefan Holman – Penningmeester
Stephanie Ogink – Commissaris Activiteiten
Nory Walenbergh – Commissaris Activiteiten
Niels van Kronenberg – Commissaris Redactie

bestuur0102

Bestuur 2000-2001 (29e bestuur)

Walter van Adrichem – Voorzitter
Wilbert Savelkouls – Secretaris
Ernst Klmaer – Penningmeester
Linda Bukman – Commissaris Activiteiten
Monique Haenen – Commissaris Activiteiten
Twan Hendriks – Commissaris Redactie

bestuur0001

Commissies

Binnen KOers zijn vele commissies. Iedere commissie heeft zijn eigen charmes en activiteiten. Het leuke van het zitten in een commissie is het beter leren kennen van de leden en natuurlijk op constructief of gezellig vlak bezig zijn. Daarnaast is het natuurlijk ook een leuke manier om studiepunten te verdienen!

Sommige commissies zijn onderwijsondersteunend, andere commissies zijn ondersteunend op constructief gebied. Denk hierbij aan betonkano’s bouwen of het organiseren van een studiereis. Daarnaast zijn er natuurlijk ook gezelligheidscommissies, zoals de borrel- of feestcommissie.

De commissie voor dit jaar (2017-2018) staan op het punt om gevormd te worden. Heb jij interesse in commissiewerk, of wil je meer weten? Stuur ons een mail!

ENCI MeerDaagse Excursiecommissie Ieder jaar wordt er een meerdaagse excursie georganiseerd, meestal naar een grote maar niet ver gelegen stad, zoals afgelopen jaar Stuttgart en München. Andere jaren hebben we ook Hamburg, Kopenhagen, Stuttgart, Oslo, Valencia, Londen, Berlijn en Frankfurt bezocht.

 • Britt Cordewener
 • Maisa van Genderen
 • Mohamed Elsayed

Buitenlandse StudieReiscommissie Er wordt in het tweede deel van het studiejaar een buitenlands reis georganiseerde door de BSR-commissie, met als doel het op een gezellige en vrij informele manier kennis maken met een andere cultuur, bouwstijl, architectuur, historie en bijzondere constructies. Afgelopen jaar is er een geslaagde studiereis naar Singapore georganiseerd.

 • Lieneke van der Molen
 • Gido Dielemans
 • Sander Montrée

BetonKanoRacecommissie

De betonkano-race is een jaarlijks evenement waarbij studenten van verschillende (hoge-)scholen en universiteiten het tegen elkaar opnemen in (zelfgemaakte) betonnen kano’s, met prijzen voor onder andere lichtste kano en voor korte- en lange afstand wedstrijden. Naast het uitbreiden van de bestaande vloot, houd de commissie zich bezig met het werven van deelnemers en het samenstellen van verschillende teams (heren, dames en gemengd). We zullen ook proberen om in samenwerking met de betondocenten deelnemers te werven. Daarnaast hopen we op een enthousiaste commissie die nieuwe racekano’s zal ontwerpen en maken. Speciale aandacht zal gegeven worden aan het ontwerp van de Innovatieve Kano.

 • Willem Bouwsema
 • Derk Bos
 • Jelle Versteege
 • Tim Schellekens
 • Dominique van der Weijden

BetonKanoRace Organisatie

Dit jaar zal de BetonKanoRace naar Eindhoven komen, in deze commissie zal je bezig zijn met het organiseren van het evenement. Dit houdt in het plannen van het weekend, begeleiden van de teams en het vinden van sponsoren. Wij hopen op een commissie die deze activiteit een succes kunnen maken.

 • Thomas Dam
 • Derk Bos
 • Lia de Mooij
 • Hidde van Wezel
 • Lars Hogenboom
 • Lieneke van der Molen
 • Gido Dielemans

Redactiecommissie

Drie keer per jaar brengt KOers het verenigingsblad de KOersief uit. Het doel is om elke KOersief weer interessant te maken voor de leden en sponsoren. Dit gebeurt onder andere doordat Iedere KOersief een eigen thema draagt, zoals Hoogbouw, Calatrava, Promoveren, etc. In de KOersief worden artikelen geplaatst, geschreven door zowel studenten, docenten en mensen uit het bedrijfsleven. Verder worden er afstudeerverslagen in geplaatst van leden van KOers en excursie verslagen van activiteiten die door KOers zijn georganiseerd of bezocht.

 • Thomas van Vooren
 • Angelique van de Schraaf
 • Lieneke van der Molen
 • Eline Dolkemade
 • Tom Godthelp
 • Caroline Koks
 • Denise Kerindongo

Borrelcommissie Regelmatig organiseert de borrelcommissie een borrel voor alle KOers-leden. De borrels vinden vaak plaats in de SkyBar! Underground. Er zijn verschillende aanleidingen voor de borrels, zoals de sjoelborrel wat een mooie strijd is tussen SUPport en KOers. De borrelcommissie bestaat uit het voorgaande ( 47e) bestuur.

 • Lars Croes
 • Eline Dolkemade
 • Lia de Mooij
 • Thomas Dam

Mediacommissie

De Mediacommissie zal zich inzetten om de website en andere sociale media te verbeteren.

 • Gido Dielemans
 • Denise Kerindongo
 • Maisa van Genderen

Raad van Advies De Raad van Advies adviseert en controleert het bestuur. De Raad van Advies bestaat uit:

 • Rob Wolfs (43e bestuur KOers)
 • Thijs de Goede (45e bestuur KOers)
 • Gerben van der Meijde (45e bestuur KOers)
 • Wessel Manders ( 46e bestuur KOers)
 • Lia de Mooij (47e bestuur van KOers)
 • Thomas Dam (47e bestuur van KOers)

Kascontrole commissie De Kascontrolecommissie adviseert de penningmeester en controleert de boekhouding. De Kascontrolecommissie bestaat uit:

 • Gerben van der Meijde (Penningmeester 45e bestuur KOers)
 • Wessel Manders (Penningmeester 46e bestuur KOers)
 • Lia de Mooij (Penningmeester 47e bestuur van KOers)
 • Amy Hendriks (Penningmeester 32e bestuur CHEOPS)

Lustrum VIII – KOers 40 jaar

Eind 2018 is het zover, dan zal het 8e lustrum van KOers worden gevierd.

In de loop van het academisch jaar 2017/2018 zal het 48e bestuur daarom de Lustrumcommissie opstarten.

Heb jij interesse om aan deze commissie deel te nemen of wil je meer weten, Stuur ons een mail!

Lustrumcommissie:

 • Britt Cordewener
 • Caroline Koks
 • Denise Kerindongo
 • Derk Bos
 • Ellen van den Tillaart
 • Gido Dielemans
 • Jelle Versteege
 • Jelme Pennings
 • Maisa van Genderen
 • Monique Morren
 • Tim Schellekens
 • Willem Bouwsema

Lustrum VII – 35 jaar KOers!

Revolutie-poster

De bouw is turbulent en kent ups en downs. Dit is niet nieuw en algemeen bekend. Toch lijkt het de laatste jaren zo slecht te gaan dat er gesproken wordt van een ware bouwcrisis. Maar hoe erg is deze crisis en hoe lang duurt ze nog? Praten we er niet te veel over en moeten we niet eigenlijk veel meer doen waar we goed in zijn: bouwen!

Op 21 december bestond studievereniging KOers 35 jaar. Dit heuglijke feit werd gevierd met een week aan bijzondere activiteiten, als lezingen, workshops en een gala. Tijdens deze feestelijke week bleef KOers echter kritisch. Met het thema (R)Evolutie? worden vraagtekens gezet bij de huidige status van de bouw. Gaan de ontwikkelingen de juiste richting op of kunnen we beter vasthouden aan het ouderwetse imago van de bouw? Welke toonaangevende innovaties zijn de laatste jaren doorgevoerd en hoe ziet de constructieve toekomst er uit? Deze en meer vragen werden beantwoord tijdens de vele activiteiten van de lustrumweek van KOers.

De 7e lustrumweek van KOers vond plaats in kalenderweek 50. Van 8 t/m 13 december 2013 werden dagelijks activiteiten georganiseerd, in en rond het Vertigo gebouw op de campus van de TU/e:

Zondag 8 dec : Alumni-dag
Maandag 9 dec : Opening van de lustrumweek, tentoonstelling, pubquiz
Dinsdag 10 dec : Minisymposium
Donderdag 12 dec   Betonworkshop
Vrijdag 13 dec : Gala
       

(klik op de activiteit om naar de foto’s te gaan)

De lustrumcommissie bestond uit de volgende fanatieke KOers-leden:

– Laurens Ensink – Voorzitter

– Gydo Fransen – Secretaris

– Christian Fredrix – Penningmeester

– Rob Wolfs – Commissaris Public Relations

– Marijn Bruurs – 44e Bestuur

Lustrum VI – 1978 – 2008

In december 2008 bestond KOers 30 jaar. Om dit te vieren werd er een lustrumweek georganiseerd. De lustrumweek vond plaats in week 48, van zondag 23 november 2008 tot zaterdag 29 november 2008.

Het thema van de lustrumweek was: KOers zoekt de grenzen op!

In dit dubbelzinnige thema wordt op verschillende wijzen gerefereerd naar de aspecten waar een constructeur mee te maken krijgt. De activiteiten van de lustrumweek zullen alle een herkenbare verbinding hebben met het thema.

Het programma van de lustrumweek zag er als volgt uit:

Zondag 23 nov : Alumni-dag
Maandag 24 nov : Officiële opening van de lustrumweek en de tentoonstelling
Dinsdag 25 nov : Lezing en excursie
Woensdag 26 nov : Workshop en Spelshow
Donderdag 27 nov : Symposium
Vrijdag 28 nov : Gala

Meer weten? Klik hier!