ENCI | Studievereniging KOers

ENCI, opgericht in 1926, staat voor cement, Nederlands cement. Verreweg het grootste deel van de verschillende cementsoorten van ENCI wordt in Nederland afgezet waar ENCI marktleider is.

De verkoop- en marketingactiviteiten vinden plaats vanuit het kantoor in ‘s-Hertogenbosch waar nog een aantal andere centrale afdelingen gevestigd zijn. De productie van ENCI-cement vindt plaats in de fabrieken in IJmuiden, Rotterdam en Maastricht. In 2009 verkocht ENCI 2,2 miljoen ton cement. Bij ENCI werken bijna 400 medewerkers.

De belangrijkste klanten van ENCI zijn de betoncentrales, producenten van materialen in beton, aannemers op de bouwlocatie, handelaren in bouwmaterialen en producenten van droge mortel.

ENCI maakt deel uit van de HeidelbergCement Group. Deze groep realiseerde in 2009 een geconsolideerde omzet van 11 miljard euro. HeidelbergCement is wereldwijd marktleider in zand en grind en één van de grootste producenten van cement en beton ter wereld. ENCI maakt deel uit van de activiteiten van HeidelbergCement in de Benelux.

www.enci.nl

www.eco-responsibility.nl