Betonkanu-Regatta 2017 Keulen | Studievereniging KOers

Betonkanu-Regatta 2017 Keulen

Met volgeladen auto’s vertrok KOers dit weekend naar de Betonkanu-Regatta in Keulen. Helaas werden er geen prijzen mee naar huis genomen, maar er werd wel een hele hoop inspiratie opgedaan voor de BetonKanoRace 2018 die door KOers in Eindhoven georganiseerd zal worden!
Met de race in Enschede nog vers in het geheugen vertrok de commissie met een aantal enthousiastelingen donderdagavond al om warm te draaien. De kano’s werden uitgeladen op het presentatieveld en de tenten werden aan het water opgezet tussen de vele tenten van de al afgereisde teams.
Op vrijdag kon de voorbereiding daadwerkelijk beginnen. Er werd een stand voorbereid waar onze twee Canadese kano’s en zowel de oude als de nieuwe 3D-geprinte kano tentoongesteld werden. De verschillende juryteams en geïnteresseerden kwamen langs aan wie wij vol trots onze unieke constructieve en architectonische methodes toelichtten.

Na het grote feest op vrijdagavond probeerden alle deelnemers op zaterdag om 8 uur klaar te staan om KOers te vertegenwoordigen op het water. Arjen Deetman en Tomas Snel wisten het zelfs te schoppen tot de volgende ronde, maar een paar uur later bleek dat schoonheid en snelheid niet altijd hand in hand te kunnen gaan. Rond de middag werd de 3D geprinte kano te water gelaten. Deze was in de afgelopen maand opnieuw geprint, zodat het ontwerp zichzelf ook in volledige lengte kon bewijzen. Met alle kracht die hij in zich had voer Nick Visser de kano langs het publiek, waarvoor hij een luid applaus ontving. Ondanks dat er geen prijzen mee naar huis zijn genomen was het feest er op zaterdagavond niet minder om en gingen de commissie en het team zondag met een voldaan gevoel naar huis.

Wij kijken terug op een geslaagd weekend en willen daarom Continu Nederland, ENCI, BASF, Ha-Be, Hakron, Liaver, CementenBetonCentrum, Saint-Gobain Weber Beamix, Aronsohn raadgevende ingenieurs, Bouwen met Staal, MAPEI Nederland BV, World of Bayards, dr. Qingliang Yu, Rob Wolfs, Zeeshan Yunus Ahmed en de medewerkers van het Pieter van Musschenbroek en Bouwfysisch laboratorium en de organisatie bedanken voor het mogelijk maken van dit evenement.

1